HU EN DE
  • sárosdi blog
2018. november. 28. 10:00
Téli pinceéletünk teendő ilyenkor is van bőven, szerencsére

A pincemunkák java része tavaszig bőven ad tennivalót. Az új tételekkel minden évben új teendők is jönnek, mindemellett pedig az előző évjáratok boraival is foglakozunk.

Az erjedési folyamtok végeztével kezdődnek minden évben az előző éves tételek palackozása, és az ezzel járó egyéb munkálatok.
Minden esetben a borok érettségi korának és az elképzeléseinknek megfelelően zajlanak az éppen aktuális folyamatok.

Amint egy bort elkészültnek érzünk már nincs más hátra mint előkészíteni az útját a fogasztókhoz. 

Mindezek már az engedélyeztetési folyamatokról, palackozásról, címkézésről, továbbá csomagolási- majd raktározási és szállítási munkálatokról szól.

Mindezek mellett a vendéglátással, borkóstolókkal is foglalatoskodunk, helyben a pincénknél és meghívások esetén, egyéb helyszíneken hazánkban vagy épp külföldön.

A fogyasztók által csodált és igen irigyelt szakasza a munkánknak, hogy rengeteget kóstolunk, kóstolunk... :-), hogy a legjobb szakmai döntéseket tudjuk meghozni. Fontos és egyben komoly része is mindez a munkánknak, hiszen a házasítások esetében ez egy szinte palackozásig tartó folyamat.

Decemberben és januárban már elkezdjük a szőlőmunkákat is az ültetvényeinken. Ez az időszak a metszések idelye is – persze csak, ha nincs komoly fagy. A területeken  elvégezhető javítási munkákra is alkalmas ez az időszak. Mindig van, mit cseréli, javítani, megerősíteni.


Az fokzatos éghajlatváltozás miatt egyre gyakrabban fordul elő, hogy a metszési munkákat előbb megkezdjük, hiszen télen gyakran szinte nincs is tél és csak bízni tudunk, hogy nem lesz például - áprilisban hó vagy komolyabb fagy…

A téli időszakban végzett munkák talán kevésbé látványosak, de nagyon fontosak. Mindezek akkor lesznek igazán szembeötlőek, amikor az új termés már fejlődésnek indul. Addig csupán annyit tehetünk, hogy mindent elkövetünk, hogy a föld és a tőkék megkapják a kellő gondoskodást.

www.sarosdipince.hu | Copyright © 2021 all rights reserved | Home | Contact | Impressum | Adatvédelmi nyilatkozat | Our Partners | VÁROSI PROGRAMOK