HU EN DE
  • sárosdi blog
2017. november. 20. 11:00
Szeretek gazda lenni - Szekszárdi filmbemutató 2017. december 2. szombat, 17 óra Babits Mihály Kulturális Központ

GAZDAFILMEK ÉJSZAKÁJA 2017. DECEMBER 2. SZOMBAT; 17.00
Babits Mihály Kulturális Központ | http://www.szekszardagora.hu/program/gazdafilmek-ejszakaja-szekszardon

 

Az idei szüret alkalmával ellátogatott hozzánk Antje Schiffers képzőművész és Erdődik Katalin kurátor. Kérésük az volt, hogy szeretnék nyomon követni egy hetünket és erről amatőr kisfilm készülne, valamint mindeközben Antje Schiffers festene egy hangulatképet is. Ennek az egy hétnek a rögzített anyagából készítettek egy kisfilmet, melynek bemutatója lesz december 2-án. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a vetítésre. Kérjük részvételi szándékukat jelezzék Nekünk az info@sarosdi.hu e-mail címre.

 

A kisfilm bemutatásának alkalmából Sárosdi borokat kóstolhatnak az érdeklődő látogatók.

 

HIVATALOS MEGHÍVÓ SZÖVEG

A SZERETEK GAZDA LENNI, AZ IS SZERETNÉK MARADNI művészeti együttműködés keretében Antje Schiffers képzőművész és Erdődi Katalin kurátor három gazdával dolgoztak együtt Magyarországon: Szekszárdon a szőlő- és borgazdálkodással foglalkozó Sárosdi Judittal és Róberttel, Nagykamaráson Sallai János dinnyetermelővel, és Körösszegapátiban Kovács Orsolya libatenyésztővel. Antje Schiffers csereüzletet kínált a gazdáknak: míg ő egy olajfestményt készített a gazdaságról, vagy a tanyáról, a gazdákat arra kérte, hogy forgassanak kisfilmet, melyben beszélnek a gazdálkodásról és bemutatják munkájukat.


A GAZDAFILMEK ÉJSZAKÁJA keretében az egyhetes együttműködések során készült filmeket ünnepeljük, melyek a különböző ágazatokban és régiókban dolgozó gazdák mindennapjaiba adnak betekintést. Sárosdi Judittal és Róberttel a szőlőszüret utolsó hajráján, a családi pincészetük dolgos, a borkészítésen túl borkóstolókkal és vendéglátással teljes működésén osztozhatunk. Sallai Jánossal a dinnyeszezon feszültséggel teli napjait élhetjük át, a felvásárlási ár alakulásától a budapesti nagybanira való utazásig, míg Kovács Orsolya és fia, Monok Sándor közösen készített filmjükben a libanevelés nagy gondosságot és szakértelmet igénylő munkájáról számolnak be. 


A Magyarországon készült filmek bemutatója mellett más európai és afrikai országokban készített gazdafilmeket is vetítünk Antje Schiffers gyűjteményéből. Közönség választ: a látogatók döntik majd el, hogy melyik országra, régióra és gazdára kíváncsiak. A külföldi filmeket eredeti nyelven vetítjük, magyar tolmácsolással. 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A program ingyenes. Részvételi szándékát kérjük november 30-ig jelezze: info@sarosdi.hu


A SZERETEK GAZDA LENNI, AZ IS SZERETNÉK MARADNI program a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum nemzetközi CAPP Nemzetközi Művészeti Együttműködés Programjának részeként valósul meg, amely a közösségi együttműködésen alapuló művészeti munkákat támogatja.


További támogatók: Kreatív Európa Program - Európai Unió, Nemzeti Kulturális Alap, Erste Alapítvány, ifa - Institut für Auslandsbeziehungen.


Partner: Babits Mihály Kulturális Központ

ESEMÉNNYEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI PUBLIKÁCIÓK

https://www.szeretekgazdalenni.net/

http://kadarka.net/programok-kat/meghivo-gazdafilmek-ejszakaja-filmbemutato-es-beszelgetes-sarosdi-judittal-es-roberttel

www.sarosdipince.hu | Copyright © 2021 all rights reserved | Home | Contact | Impressum | Adatvédelmi nyilatkozat | Our Partners | VÁROSI PROGRAMOK